Bel mij terug

Terugblik op succesvolle on- en offline verkiezing PvdA

PvdA maakt al jaren gebruik van onze dienstverlening en raadpleging software om verkiezingen te organiseren. In november 2018 hebben zij gebruik gemaakt van onze service om de lijsttrekker te kiezen voor de Eerste Kamer. Alle partijleden konden hun stem uitbrengen via internet. Leden zonder e-mailadres, hebben per post een papieren stembiljet ontvangen waarmee zij konden stemmen. Na het samenvoegen van alle ingekomen stemmen was de uitslag binnen 12 uur na het afsluiten van de verkiezing een feit.


De leden konden twee weken lang stemmen op vier kandidaten. De opkomst was 29,1 procent en daarmee ruim boven de grens van 15 procent. Geen van de kandidaten haalde in de eerste ronde een absolute meerderheid. Door het zogeheten ‘alternative vote system’, waarin leden een voorkeur konden aangeven, kwam Mei Li Vos na drie rondes als winnaar uit de bus. Als tweede eindigde Ruud Koole, gevolgd door Esther-Mirjam Sent en Jeroen Recourt.


Een vertegenwoordiger van de PvdA blikt terug op de verkiezing: "Het is fijn om bij processen waarbij zorgvuldigheid cruciaal is, een betrouwbare zakelijke partner te hebben in OrcaGroup. De contacten met de medewerkers van OrcaGroup verliepen prettig en de dienstverlening was accuraat."

 

Onze rol in deze verkiezing:

  • aanmaken van de kiescodes

  • maken van de verkiezingswebsite

  • verzorgen van de postverzending

  • tellen van de geretourneerde stembiljetten

  • registeren van de internetstemmen

  • samenvoegen van alle stemmen


Vul het contactformulier in voor informatie over verkiezingen/ ledenraadpleging via ProVote!


Grafiek

Organisatie
Contactpersoon*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Opmerkingen*
U geeft toestemming aan OrcaGroup om u per mail relevante informatie over oplossingen en diensten, nieuwsberichten en evenementen te sturen.
U kunt zich hiervoor natuurlijk altijd weer afmelden. Uiteraard zijn uw gegevens bij ons veilig, zoals beschreven in onze privacyverklaring.